Regionieuws

400 woningen erbij in Schuytgraaf en 23 woningen in Malburgen-West

12/12/2019 Bron: De Gelderlander

ARNHEM – Eind 2021 moeten er meer dan 400 nieuwe woningen staan in het Arnhemse stadsdeel Schuytgraaf. Daarvan valt meer dan 60 procent in de categorie sociale huur. Dat heeft de gemeente Arnhem dinsdag aangekondigd, tegelijk met de bouw van 23 huizen in Malburgen.

De woningen in Malburgen-West worden pal tegen de bandijk gezet, op een kavel tussen de Bethel Pinksterkerk aan de Gelderse Rooslaan en de Vlierstraat. De bouw van de koophuizen in het middensegment moet in de herfst van 2020 beginnen.

De nieuwe huizen in Schuytgraaf komen in het noordoostelijke deel van de wijk, langs de spoorlijn in de velden 6 en 11. Het terrein is al voorbereid op de nieuwbouw door het op te hogen. De verwachting is dat de aannemer eind volgend jaar aan de slag kan met de eerste huizen.
De bestemmingsplannen voor de nieuwe wijken in Schuytgraaf liggen nu ter inzage, tot tevredenheid bij wethouder Wonen Ronald Paping (GroenLinks). ,,Er is in Arnhem behoefte aan meer woningen en zeker aan sociale huurwoningen”, constateert hij.
In totaal komen er zo’n 6250 woningen in Schuytgraaf, in 2028 moet alles klaar zijn.