Regionieuws

Controleer uw WOZ-waarde!

07/03/2020

Hoera! De paarse envelop van de aanslag gemeentebelastingen ligt weer op de deurmat (dit keer een zeldzaam exemplaar met dagtekening/datum 29 februari)! Op het aanslagbiljet wordt ook de WOZ-waarde vermeld.

De WOZ-waarde is de basis voor de heffing van veel soorten belastingen, o.a. de Onroerende Zaakbelasting (van de gemeente), waterschapslasten en inkomstenbelasting (eigen woningforfait). Het is daarom zaak om goed te controleren of de WOZ-waarde die op het aanslagbiljet gemeentebelastingen wordt vermeld niet te hoog is.

Ga voor tips hoe je dat het beste kan doen en hoe je eventueel bezwaar kan maken naar https://taxatiesregioarnhem.nl/woz-waarde-bezwaar

Mocht u er niet uitkomen, heeft u geen tijd om bezwaar te maken of is de WOZ-waarde veel te hoog, dan helpt Taxaties Regio Arnhem u graag (geheel gratis) met het indienen van een WOZ-bezwaarschrift. Neem bij vragen gerust contact met mij op.

Zelf bezwaar maken kan uiteraard ook, let er dan op dat uw bezwaarschrift uiterlijk 6 weken na datum aanslagbiljet binnen moet zijn bij de gemeente. U heeft dus t/m 10 april de tijd om bezwaar te maken.