Regionieuws

Ohra-toren wordt Landmark

17/02/2021 Bron: De Gelderlander

De kantoortoren “Ooyevaarsnest” van verzekeraar OHRA (een markante blikvanger aan de snelweg A325 in Arnhem-Zuid) gaat een nieuwe toekomst tegemoet, vertelt Jacco Vogelaar van BMV Makelaars, die in opdracht van eigenaar Renschdael Groep de strijd heeft aangebonden tegen de grote leegstand in het gebouw. ,,We werken in opdracht van de eigenaar aan een nieuw concept voor transformatie’’, vertelt Vogelaar.

De letters OHRA zijn een paar maanden geleden verwijderd van de deels leegstaande blikvanger aan de A325, befaamd onder vogelliefhebbers vanwege de in de top nestelende slechtvalken die vaak op of in de blauwe neonletters OHRA te zien waren. Het complex oogt als een wachttoren aan de grens van de Gelderse hoofdstad. ,,Het gaat toepasselijk Landmark Arnhem heten’’, zegt Vogelaar.

,,Het blijft kantoor maar wordt tegelijkertijd een nieuw middelpunt van gastvrijheid, service en diensten in de wijde regio, een vergadercentrum met hoogwaardige horeca voor iedereen die daar gebruik van wil maken.’’ OHRA, dat is opgenomen in verzekeraar Nationale Nederlanden, blijft in het complex kantoor houden.