Regionieuws

Woontoren definitief van de baan op Saksen Weimar

10/09/2019 Bron: De Gelderlander

De bouw van een woontoren op het terrein van de nieuwe Arnhemse wijk Saksen Weimar gaat definitief niet door. Na vier jaar getouwtrek over het wel of niet bouwen van het zeven verdiepingen tellende woongebouw is nu door gemeente Arnhem besloten om de vergunning in te trekken.

De bewoners van de nieuwe huizen op het voormalige kazerneterrein aan de Weg achter het Bos waren niet per se tegen de komst van het appartementencomplex, maar ze vreesden wel parkeeroverlast. Uiteindelijk boog de Raad van State zich in 2018 over deze zaak en oordeelde ook dat er te weinig parkeerplaatsen zouden zijn voor alle wijkbewoners als het appartementencomplex er eenmaal zou staan. “Daar moest de gemeente een oplossing voor vinden”, geeft advocaat Bastiaan Oudenaarden namens de huidige bewoners aan.

De gemeente Arnhem laat nu weten dat de kwestie van het tekort aan parkeerplaatsen inderdaad de reden is geweest om de vergunning in te trekken. Een woordvoerder geeft aan dat een fout is gemaakt in eerdere berekeningen. “Je zou dan als gemeente je eigen regels breken als je de bouw toch door laat gaan”, aldus de woordvoerder.
Een woordvoerder van Vivare geeft aan dat de woningcorporatie samen met de andere gebiedsontwikkelaar Giesbers gaat kijken naar eventuele nieuwe mogelijkheden.
Oudenaarden laat weten dat de huidige bewoners blij zijn dat de vergunning door de gemeente is ingetrokken, waardoor het groene karakter van de wijk (vooralsnog) behouden kan blijven.